Over

Verspreid over het hele land struinen er maandelijks vele muziekliefhebbers tientallen popquizzen af. Rock ‘n’ Roll Highschool is één van die liefhebbers en organiseert daarom de Popquiz Marathon. Deze unieke manier van popquizzen brengt alle popmuziekliefhebbers letterlijk op de been. Onze quizzen zijn zeer toegankelijk en meer gericht op een voor popquizzen a-typisch publiek, namelijk jong (20-35 jaar) en voor de helft vrouwelijk.

In iedere stad kun je op diverse locaties meespelen met verschillende popquizzen. Zo kom je nog eens ergens. Elke ronde op elke locatie is anders, waardoor elke deelnemer zijn eigen quizparcours kan samenstellen zonder dat hij twee keer dezelfde vragen krijgt voorgeschoteld. Dus of je een metalhead bent of van Nederlandstalige muziek houdt, er is altijd ergens een ronde waarin je kunt uitblinken.

Het concept:
Tussen 19.00 uur en 20.00 uur (of tussen 15.00 en 16.00 uur bij de Lazy Sunday Afternoon editie) kun je op de plaatselijke hoofdlocatie je deelnamebewijs omwisselen voor een stempelkaart, goodiebag en blokkenschema. Daarmee kun je op de verschillende locaties meespelen met de diverse quizzen. Je hebt genoeg tijd om aan drie tot vijf rondes deel te nemen.

De punten worden keurig bijgehouden en rond middernacht wordt het winnende team bekend gemaakt op de hoofdlocatie. Een team kan de quiz alleen winnen als het aan minimaal drie rondes op twee verschillende locaties hebt meegedaan.

Regels:
+ Een team mag uit maximaal 5 personen bestaan.
+ Om te winnen moet een team minimaal 4 rondes op 3 verschillende locaties hebben gespeeld.
+ Als een team aan meer rondes heeft meegedaan, tellen de laagste rondescores niet mee.
+ Het gebruik van telefoons en/of computers is ten strengste verboden.
+ Het team dat een ronde wint krijgt 10 bonuspunten

Video

In de media