Gent (2013)

Na een eerste Gentse editie in mei van de spectaculaire Popquiz Marathon, organiseren we op zondag 6 oktober 2013 in en rond Vooruit een Lazy Sunday Afternoon editie. Heel erg lazy zal het echter niet zijn, want het wordt weer ouderwets van café naar café rennen om mee te spelen in de meest uiteenlopende rondes. Of je nu een kind van de jaren 70 bent of een “nineties bitch”, er is altijd ergens een ronde waarin jij en je teamgenoten kunnen uitblinken!

Deelnemen kan per team van 4 personen. Kies 3 à 6 quizrondes uit, met elk een eigen thema in één van de 10 deelnemende cafés. Op de vorige editie speelden ruim 70 teams mee. Voor de Popquizmarathon van 6 oktober kunnen we 100 teams toelaten. Inschrijven is de boodschap!

–  Per team heb je één deelnamebewijs nodig. Tickets koop je hier, en moeten tussen 16u en 17u in Vooruit ingeruild worden voor een stempelkaart en een startpakket voor je team
– Een team mag uit maximaal 4 personen bestaan
– Een team kan alleen meedoen met een geldige stempelkaart
– Elk team moet aan minimaal 3 rondes op 2 verschillende locaties hebben meegedaan om te kunnen winnen
– Als een team aan meer dan 3 rondes heeft meegedaan, tellen de laagste ronde scores niet mee
– Het gebruik van telefoons en/of computers is ten strengste verboden, dus geen Shazam of Soundhound!
– Alleen teams die hun (volle) stempelkaart voor 20.40u inleveren bij de Vooruit maken kans op de overwinning
– Het team dat een ronde wint krijgt 10 bonuspunten. Het loont dus de moeite op zoek te gaan naar de rustigste locaties.

Er is genoeg tijd om aan zeker drie tot vijf rondes deel te nemen. Elke ronde op elke locatie is anders en je kon dus helemaal je eigen quiz samenstellen zonder dat je twee keer dezelfde vragen krijgt voorgeschoteld. Alle punten worden keurig bijgehouden en rond 21u wordt in de Vooruit het winnende team bekend gemaakt.