FAQ

Nog even wat veel gestelde vragen om het jullie nog makkelijker te maken:

Kunnen we aaneensluitende rondes spelen?
Nee, er is in principe niet genoeg tijd om naar een quiz te gaan die direct aansluit op de quiz waar je op dat moment aan meedoet. In de praktijk blijkt het af en toe wel mogelijk te zijn doordat een ronde eerder is afgelopen bijvoorbeeld, maar ga er bij het plannen van je route niet vanuit!

Is het ver lopen van de ene locatie naar de andere?
Alle locaties zitten op maximaal 10 minuten loopafstand van elkaar. De meesten zelfs minder. Sommige teams vinden dat nog te veel en gaan op de fiets. Kan ook, maar hoeft niet!

Hoe werkt alles nou precies?
Dat hebben we helemaal voor je samengevat in dit stuk!

Wat betekenen de pepertjes in de blokkenschema’s?
Dit hulpmiddeltje wordt hier uitgelegd.

Ik wil per se meedoen aan een bepaalde ronde, kan ik reserveren? 
Nee, helaas. Wil je echt absoluut 100% zeker meedoen aan een bepaalde ronde, kom dan heel vroeg en meld je meteen bij de presentator, want voor alle rondes geldt: vol is vol. Het is dus verstandig om bij het bepalen van je route een reservekeuze in je achterhoofd te houden. De formulieren worden pas vlak voor aanvang uitgedeeld, dus je kunt niet alvast een formulier ophalen en nog even mee gaan doen aan een andere ronde.

Waarom is er maar een beperkt aantal formulieren per ronde?
Per café is er een maximaal aantal deelnemers vastgesteld, anders krijgen we  problemen met de brandweer.

Kunnen jullie even uitleggen waar de rondes over gaan?
Nee! Onderdeel van de Popquiz Marathon is dat je een beetje moet gokken waar een ronde over zal gaan. Om het iets makkelijker te maken, kun je aan de kleuren in de blokken zien uit welke decennia de liedjes komen.

Maar waarom kwam ik dan mensen tegen die wel weten waar de rondes over gaan?
Die mensen hebben meegedaan aan de Early Bird-actie. Heb je nu niks meer aan, maar als je je hier rechts opgeeft voor de nieuwsbrief, krijg je volgend jaar ruim op tijd te horen, hoe je daaraan mee kunt doen.

Ik heb meegedaan aan de Early Bird-actie, wanneer krijg ik de uitleg?
We versturen de ronde-uitleg altijd de maandag voor de Popquiz Marathon. Niet eerder? Nee, echt niet eerder, we willen je een klein voordeel geven, niet de mogelijkheid om 3 weken lang (bijvoorbeeld)  alle Schotse bands die ooit hebben bestaan uit je hoofd te leren…

Moet ik zelf een pen meenemen?
Nee hoor, als je de stempelkaart komt ophalen, krijg je een goodie-bag met daarin alles wat je nodig hebt: een pen, een onderlegger zodat je ergens op kunt schrijven als er geen tafel vrij is, een blokkenschema en nog wat andere gezellige spulletjes zoals je startnummers en veiligheidsspelden.

Wat kunnen we nou eigenlijk winnen?
Het gaat natuurlijk om de eer én de prachtige beker! Verder kan je een heel jaar vertellen over die schitterende overwinning.

Ik kan niet blijven voor de uitslag, hoe weet ik dan hoe hoog we zijn geëindigd?
We zetten de uitslag per stad de volgende dag online. Als de techniek ons niet in de steek laat tenminste!

Hebben jullie verder nog tips? 
– Zoek een rustige locatie, dat zorgt voor een grotere kans op bonuspunten
– Zorg voor een team met gevarieerde muzieksmaak
– Doe aan zoveel mogelijk rondes mee
– Een ronde winnen levert bonuspunten op, laatste worden is alleen maar jammer.
– Ook al weet je niet de artiest, geef dan niet op en luister door. Misschien weet je de titel wel!

Mogen er supporters komen kijken?
Natuurlijk, hoe meer zielen hoe meer vreugd! Alleen mogen meegebrachte vrienden absoluut niet voorzeggen en als het ergens heel druk is, hebben de spelers (dus de mensen met een teamnummer) uiteraard voorrang.

Wat moet ik doen voor die oefenquizzen?
Koop een kaartje bij een van de voorverkoopadressen (of online). Geef je teamgegevens, ticketnummer en de stad waar je gaat spelen door via info@popquizmarathon.nl. Vervolgens ontvang je wekelijks totdat de Popquiz Marathon plaatsvindt een oefenquiz.

Komen de antwoorden achteraf nog online?
Nee, we publiceren de antwoorden niet achteraf. Wil je ze toch weten, dan zul je moeten wachten tot het eind van de ronde; nadat iedereen zijn antwoordformulier heeft ingeleverd leest de presentator namelijk de juiste antwoorden nog even voor.

Ik wil ook een popquiz, kunnen jullie die samenstellen?
Absoluut! We hebben meer dan 10 jaar ervaring in het maken van popquizzen, die worden gespeeld in cafés, op bedrijfsfeesten en festivals als Lowlands. Neem contact met ons op voor meer informatie.