Rotterdam (2017)

Op 24 mei vindt dit jaar opnieuw de Popquiz Marathon in Rotterdam plaats. Er kan op diverse locaties door de stad gespeeld worden met verschillende rondes die allemaal een eigen thema hebben. Of je nu een metalhead bent of alleen van Nederlandstalige muziek houdt, er is altijd ergens een ronde waarin je kunt uitblinken. Tussen 19.00 uur en 20.00 uur kunnen de vouchers bij ROTOWN. omgewisseld worden voor een stempelkaart en een startpakket voor het gehele team.
Er is genoeg tijd om aan zeker drie tot vijf rondes deel te nemen. Elke ronde op elke locatie is anders en je kan dus helemaal je eigen quiz samenstellen zonder dat je twee keer dezelfde vragen krijgt voorgeschoteld. Alle punten worden keurig bijgehouden en rond middernacht wordt in Rotownhet winnende team bekend gemaakt. Je kan de quiz alleen winnen als je aan minimaal drie rondes op twee verschillende locaties hebt meegedaan.

SPELREGELS

  • Per team heb je één deelnamebewijs nodig
  • Een team mag uit maximaal 5 personen bestaan
  • Een team kan alleen meedoen met een geldige stempelkaart
  • Elk team moet aan minimaal 3 rondes op 2 verschillende locaties hebben meegedaan om te kunnen winnen
  • Als een team aan meer dan 3 rondes heeft meegedaan, tellen de laagste ronde scores niet mee
  • Het gebruik van telefoons en/of computers is ten strengste verboden, dus geen Shazam of Soundhound!!
  • Alleen teams die hun (volle) stempelkaart voor 23:40 uur inleveren bij Rotown, maken kans op de overwinning
  • Het team dat een ronde wint krijgt 10 bonuspunten. Het loont dus de moeite op zoek te gaan naar de rustigste locaties.

ELITERONDES
Voor het eerst hebben we speciale eliterondes gemaakt. Drie rondes in het parcours die net even wat pittiger zijn. Je herkent ze in het blokkenschema aan de cirkel met de kleine “E” in het midden.
De rondes zijn nog steeds reuzegezellig, maar wil je hier hoog scoren, moet je echt een goed gevarieerd team hebben. Waarom zou je er dan aan meedoen? Nou, er zijn extra punten te verdienen!

Meedoen levert je sowieso al 5 bonuspunten op, ongeacht hoeveel je weet. Heeft jouw team de hoogste score? Dan krijgen jullie niet 10, maar 15 bonuspunten! (Zijn er twee teams met dezelfde topscore, krijg je er allebei 7, bij 3 gelijke ronde-winnaars 5 bonuspunten, etc.). In totaal kun je deze ronde dus maar liefst 70 punten scoren.

Als je bij een van de vorige edities in de top 10 bent geëindigd, ben je het natuurlijk eigenlijk wel aan je stand verplicht om aan deze rondes mee te doen. Alleen winnende teams die aan minimaal een van deze rondes hebben meegedaan, vinden wij échte winnaars.

CHICKENRUN
Rotterdam is altijd een beetje onze proeftuin geweest en dit jaar introduceren we bij wijze van experiment hier de Chickenrun.

Onderaan het blokkenschema zie je 3 locaties staan met elke twee supergezellige en doodgemakkelijke rondes. Zo gemakkelijk dat er 100% zeker zoveel teams de volledige score gaan halen dat er geen bonuspunten worden uitgedeeld.

Speel dus aan een of meer rondes van de Chickenrun mee omdat:

  • Bonuspunten je verder niet kunnen schelen, je wilt het gewoon gezellig hebben
  • Je team haalt normaal zelden meer dan 20 punten per ronde en je wilt je score even lekker opkrikken

Let op! Ook voor de Chickenrun geldt: vol = vol. Kom je op een locatie waar je niet meer mee kunt doen, schuif dan meteen door naar de buren om verzekerd te zijn van een antwoordformulier voor die ronde. Wij doen ons best zo goed mogelijk in te schatten hoeveel teams er op een locatie gaan meespelen, maar we zijn niet helderziend dus het kan weleens ergens onverwacht heel druk, of juist heel leeg zijn. Niks aan te doen, hup door naar een andere ronde!