Eindhoven (2017)

Op 24 mei vindt dit jaar opnieuw de Popquiz Marathon in Eindhoven plaats. Er kan op diverse locaties door de stad gespeeld worden met verschillende rondes die allemaal een eigen thema hebben. Of je nu een metalhead bent of alleen van Nederlandstalige muziek houdt, er is altijd ergens een ronde waarin je kunt uitblinken. Tussen 19.00 uur en 20.00 uur kunnen de vouchers bij de EFFENAAR. omgewisseld worden voor een stempelkaart en een startpakket voor het gehele team. Er is genoeg tijd om aan zeker drie tot vijf rondes deel te nemen. Elke ronde op elke locatie is anders en je kan dus helemaal je eigen quiz samenstellen zonder dat je twee keer dezelfde vragen krijgt voorgeschoteld. Alle punten worden keurig bijgehouden en rond middernacht wordt in de Effenaar het winnende team bekend gemaakt. Je kan de quiz alleen winnen als je aan minimaal drie rondes op twee verschillende locaties hebt meegedaan.

SPELREGELS

  • Per team heb je één deelnamebewijs nodig
  • Een team mag uit maximaal 5 personen bestaan
  • Een team kan alleen meedoen met een geldige stempelkaart
  • Elk team moet aan minimaal 3 rondes op 2 verschillende locaties hebben meegedaan om te kunnen winnen
  • Als een team aan meer dan 3 rondes heeft meegedaan, tellen de laagste ronde scores niet mee
  • Het gebruik van telefoons en/of computers is ten strengste verboden, dus geen Shazam of Soundhound!!
  • Alleen teams die hun (volle) stempelkaart voor 23:40 uur inleveren bij de Effenaar, maken kans op de overwinning
  • Het team dat een ronde wint krijgt 10 bonuspunten. Het loont dus de moeite op zoek te gaan naar de rustigste locaties.

ELITERONDES
Voor het eerst hebben we speciale eliterondes gemaakt. Drie rondes in het parcours die net even wat pittiger zijn. Je herkent ze in het blokkenschema aan de cirkel met de kleine “E” in het midden.
De rondes zijn nog steeds reuzegezellig, maar wil je hier hoog scoren, moet je echt een goed gevarieerd team hebben. Waarom zou je er dan aan meedoen? Nou, er zijn extra punten te verdienen!

Meedoen levert je sowieso al 5 bonuspunten op, ongeacht hoeveel je weet. Heeft jouw team de hoogste score? Dan krijgen jullie niet 10, maar 15 bonuspunten! (Zijn er twee teams met dezelfde topscore, krijg je er allebei 7, bij 3 gelijke ronde-winnaars 5 bonuspunten, etc.). In totaal kun je deze ronde dus maar liefst 70 punten scoren.

Als je bij een van de vorige edities in de top 10 bent geëindigd, ben je het natuurlijk eigenlijk wel aan je stand verplicht om aan deze rondes mee te doen. Alleen winnende teams die aan minimaal een van deze rondes hebben meegedaan, vinden wij échte winnaars.