EVEN GEDULD A.U.B.

Wij hadden ons enorm verheugd op de Popquiz Marathon en de voorbereidingen waren al heel lang in volle gang. Nu het evenement niet door kan gaan, zijn we hard op zoek naar oplossingen om jullie toch het maximale quizplezier te bezorgen. Daar zitten wat haken en ogen aan waardoor we wat meer tijd nodig hebben voor we jullie tot in detail kunnen berichten over hoe dit precies zal gaan.

De ideale wereld

De ideale wereld bestaat even niet meer, maar voor nu lijkt het ons de mooiste oplossing om jullie de Popquiz Marathon digitaal aan te kunnen bieden: Kaartjes blijven geldig en geven toegang tot een plek waar je 20 rondes kunt vinden. Dat is ruim drie keer zoveel rondes als je normaal zou kunnen spelen tijdens de gewone Marathon, dus dat is alvast wat extra quizplezier. Het zal even duren voor we uitgevogeld hebben wat hier de beste methode voor is. We kunnen namelijk niet zomaar alles online zetten, want we zitten met auteursrechten bijvoorbeeld. Bovendien willen we ook nog nadenken of we toch nog een sociaal element aan de online quizzen kunnen toevoegen, want een beetje gezelligheid hoort natuurlijk ook bij de Popquiz Marathon.

Kaartverkoop

Zoals jullie weten, werken we met 5 verschillende hoofdlocaties samen die allemaal een eigen ticketsysteem met bijbehorende voorwaarden hebben. En dat zijn allemaal zalen die het nu ongelooflijk druk hebben met het verplaatsten van al hun programma t/m 1 juni. Het kost wat tijd voor we met iedereen hebben kortgesloten hoe we de teamtickets kunnen omzetten. En omdat we er ook alle begrip voor hebben dat mensen helemaal niet meer mee willen doen, willen we ook duidelijk hebben hoe kaartkopers hun geld terug kunnen krijgen.

Oefenquizzen

Tot we jullie een goed alternatief voor de Popquiz Marathon kunnen bieden, blijven we uiteraard gewoon de oefenquizzen sturen aan de mensen die al een ticket hadden gekocht. Als je ons op Instagram volgt: daar zullen we in de “stories” ook quizjes gaan plaatsen. Gewoon als extraatje om de tijd door te komen.

Toekomst

We hebben natuurlijk overwogen om de Popquiz Marathon naar het najaar te verschuiven, maar aangezien alle zalen hun maart/april/mei-programma óók naar het najaar moeten verplaatsen, is daar simpelweg geen ruimte voor, hoe vreselijk wij dat zelf ook vinden. We gaan zeker nog wel kijken naar extra “losse” quizzen, op 27 december is er de Dag van de Popquiz en op woensdag 12 mei 2021 is er weer een Popquiz Marathon.

Hopelijk hebben we hiermee voor nu de meest dringende vragen beantwoord. Achter de schermen werken wij hard door en zodra we meer weten, informeren we jullie direct. Mochten jullie intussen toch al vragen hebben, mail ons en wij doen tussen de bedrijven door ons uiterste best zo snel mogelijk te beantwoorden.

Pas goed op jezelf en elkaar!